fbpx

Si vols anar de pressa, camina sol. Si vols arribar lluny, camina acompanyat.

Proverbi africà

 

Aquest post tracta sobre les implicacions d’aquest proverbi i en particular sobre el fet que “caminar acompanyat” requereix treballar en equip.

Un gran exemple del valor del treball en equip es pot trobar en les cuines professionals, on aquesta condició és fonamental. Les diferents parts de l’equip han de treballar fluidament perquè el restaurant funcioni amb èxit. Des de qui renta els plats fins al cambrer, des del xef fins al maître, tots han de desenvolupar les seves tasques de forma perfectament coordinada per tal d’oferir al comensal la millor experiència possible. I una comunicació clara i oberta és fonamental per a aconseguir-ho.

Aquestes circumstàncies es donen de forma similar en moltes professions. Tret que siguis un solitari autònom probablement hauràs de col·laborar amb algun equip.

Les dinàmiques de grup poden resultar complexes, tanmateix un equip eficient i ben estructurat aconsegueix resultats millors que la suma de les seves parts.

Que podem fer per a millorar el rendiment d’un equip?

Una forma assenyada de començar podria ser creant l’atmosfera adequada per al desenvolupament inicial del grup. Per a això, és important aconseguir que les persones comencin a pensar no sols en el seu propi rol en l’equip sinó també en les tasques i responsabilitats dels seus companys, com a eina que els ajudi a empatitzar a l’animar-los a veure les coses des de diferents punts de vista i perspectives.

Òbviament existeixen molts factors que ajuden a construir grans equips, però, aconseguir tenir una mentalitat col·lectiva juntament amb uns objectius comuns ben definits pot contribuir en el desenvolupament d’un equip eficient d’alt rendiment que arribarà lluny